Om du någon gång har haft fotproblem med smärtande fötter så vet du hur beroende du är av fötterna. Så länge de fungerar som de ska ont ingenting gör ont så tänker du säkert inte ens på dem.

En bra fotterapeut kan göra underverk för dina fötter, och även om du inte hade några fotproblem när du kom så kommer du att märka skillnaden efteråt. Du har vant dig med hur dina fötter känns och tror att det är så fötter ska kännas.

Skillnaden mellan medicinsk fotvård och vanlig fotvård

När du går på medicinsk fotvård kan du få problemen med sina fötter fixade. Om du till exempel har problem med nageltrång, liktornar, fotvårtor eller nagelsvamp så behandlar din fotterapeut dina fötter så du blir av med problemen.

Normalt så räcker det med en enda behandling, men vissa besvär, som till exempel fotvårtor, kan behöva ett par behandlingar.

Går du till vanlig fotvård så får du en uppfräschning av dina fötter. Du kan få fotmassage, ett skönt fotbad eller fötterna filade och putsade.

Skillnaden mellan medicinsk fotvård och vanlig fotvård är i princip att med den medicinska fotvården får du dina fotproblem åtgärdade, medan du bara får fötterna putsade på ytan med vanlig fotvård, men det finns naturligtvis överlappningar.

Både medicinsk fotvård och vanlig fotvård bearbetar dina fötter i förebyggande syfte, så även om du inte har några problem för tillfället så är det en bra idé att gå på ett besök med jämna mellanrum. Hur ofta du ska gå beror på vilken typ av fötter du har och hur ambitiös du är med ditt förebyggande arbete.

Hitta rätt medicinska fotvård

Varje ort med lite självaktning har åtminstone en medicinsk fotterapeut. Ju större stad du bor i desto större utbud har du givetvis.

De flesta fotterapeuter som inte är helt nyutexaminerade har någon typ av omdömessystem, genom exempelvis Boka Direkt eller Google. Läs vad tidigare kunder tycker och välj en fotterapeut som verkar bra.

Men även någon som har höga betyg och bra omdömen behöver ju inte passa för dig. Det ska kännas bra att gå på medicinsk fotvård. Om du har gått och dragit på dina problem för länge, så du har fått en infektion så kommer det så klart inte att kännas särskilt angenämt, men du ska ändå känna dig trygg och ha förtroende för din fotterapeut. Annars väljer du helt en annan medicinsk fotvård nästa gång.