Vem vill inte ha en personlig webmaster som tar hand om allt på hemsidan – från uppdateringar av texter och innehåll till driften av hemsidan på webbservern?

Om du behöver hjälp med att sökoptimera din hemsida kan det vara bra att ta hjälp av en professionell sökoptimerare. Om man gör det på fel sätt kan man nämligen stöka till det så pass mycket att din hemsida hamnar längre ner än innan du började, eller till och med försvinner helt från sökmotorerna om du inte följer de regler sökmotorerna har.

Andra saker som en personlig webmaster kan hjälpa dig med är att göra löpande uppdateringar av din hemsida. Om hemsidan inte uppdateras med jämna mellanrum kommer den till slut att betraktas som övergiven av sökmotorerna och den kommer att visas allt längre ner i sökresultaten. Dessutom ger det inget vidare första intryck för nya kunder om sidan innehåller föråldrad information.

Din webmaster kan även ta hand om rent tekniska problem. Om inte på egen hand så kan han eller hon sköta kontakter med webbhotell och andra inblandade parter och prata ett språk de begriper. Det kommer att göra att din hemsida fungerar smidigare.

Om du inte behöver en personlig webmaster så bör du ha som rutin att med jämna mellanrum – till exempel en gång per månad – går igenom din hemsida och kontrollerar att all information är korrekt och gärna komplettera med nytt innehåll då och då.